Skip to main content

Behandling av ryggbesvär

Om Ryggbesvär

Ont i ryggen är ett vanligt hälsoproblem som många människor upplever i olika skeden av sina liv. Ryggbesvär kan ha olika orsaker och symtom, och det är viktigt att förstå vad som kan bidra till dessa problem. Här är några vanliga ryggbesvär:

  • Ländryggsbesvär: Smärta i nedre delen av ryggen är en av de vanligaste typerna av ryggbesvär. Det kan vara orsakat av muskelspänningar, stelhet, diskproblem eller felbelastning.
  • Ischias: Ischias uppstår när den stora ischiasnerven blir klämd eller irriterad. Det kan orsaka smärta som strålar från nedre delen av ryggen ner längs benet.
  • Diskbråck: Ett diskbråck inträffar när en av de mjuka diskarna mellan ryggkotorna buktar ut och kan trycka på nerver, vilket kan ge smärta, domningar eller svaghet i benen.
  • Muskelstam: Muskelspänningar och stammar kan uppstå på grund av överansträngning, dålig hållning, tunga lyft eller långvarigt sittande.
  • Degenerativa tillstånd: Åldersrelaterade förändringar i ryggraden, såsom artros i ryggraden, kan också leda till smärta och obehag i ryggen.

För dig med sjukvårdsförsäkring

Boka ditt besök via ditt försäkringsbolag

Kontakta ditt försäkringsbolag eller klicka på deras logotyp nedan.

Specialistsjukvård inom 1-2 veckor

Boka tid

Obligatorisk