Skip to main content

Behandling av prostatacancer

Om prostatacancer

Prostatacancer är en form av cancer som utvecklas i prostatakörteln hos män. Prostatakörteln är en liten körtel belägen under blåsan och runt urinröret. Prostatacancer kan ibland utvecklas långsamt och kanske inte orsakar några symtom i de tidiga stadierna. Vissa avancerade former kan dock vara aggressiva och sprida sig till andra delar av kroppen.

Symtom på prostatacancer - När bör du söka medicinsk hjälp?

Vanliga symtom på prostatacancer kan inkludera problem med urinering, smärta i bäckenet, blod i urinen eller i sädesvätskan,. Det är viktigt att söka medicinsk hjälp om man upplever några av dessa symtom eller om man har ökad risk för prostatacancer, såsom ålder över 50, familjehistoria av prostatacancer, eller vissa genetiska faktorer.

Diagnos av prostatacancer

Diagnos av prostatacancer innefattar vanligtvis en kombination av fysisk undersökning, PSA-test (prostataspecifikt antigen), biopsi och bildundersökningar. Behandlingsalternativen kan variera beroende på stadie och aggressivitet av cancern, men kan inkludera kirurgi, strålbehandling, hormonbehandling eller olika former av medicinering.

För dig med sjukvårdsförsäkring

Boka ditt besök via ditt försäkringsbolag

Kontakta ditt försäkringsbolag eller klicka på deras logotyp nedan.

Specialistsjukvård inom 1-2 veckor

Boka tid

Obligatorisk